Tabblad 'Stijl'

Stappen

1. Hoofdmenu - Beheer - Patiënt Self Service Instellingen - Tabblad 'Stijl';

2. Hier kunt u wijzigingen maken in de stijl van PSS voor uw studie;

3. Klik op "Opslaan".

Als u een onderzoek uitvoert waarbij patiënten een of meerdere vragenlijsten in moeten vullen, is het gemakkelijk als zij daarvoor niet iedere keer op locatie hoeven te komen. Dit kan voor patiënten zelfs de doorslaggevende factor zijn om aan een onderzoek deel te nemen. Daarom heeft de research manager hier een handige ingebouwde tool voor: Patiënt Self-Service, ook wel PSS. Hierin kunt u instellen welke subhoofdstukken u op welk moment en onder welke voorwaarden naar een patiënt wil sturen. Deze krijgt vervolgens een mail met een link en kan direct beginnen met de vragenlijst. Na afloop staat alles direct in de research manager voor u klaar!

Als u de rol van applicatiebeheerder of datamanager heeft, kunt u de stijl voor Patient Self Service per studie wijzigen.

Uitgebreide stappen
Ga naar www.onderzoekenanalyse.nl/NaamZiekenhuisStudieInitiator. Log hier in met uw Gebruikersnaam en Wachtwoord.

Let op: Maakt uw organisatie gebruik van meerdere modules binnen de research manager? Dan kan het zijn dat u eerst in het moduleportaal komt. Klik dan op “Data management”. Afhankelijk van uw instellingen kunt u ook eerst in één van onze andere modules komen. Als u linksboven in uw scherm niet “Data Management” ziet staan, klik dan op het logo dat u wel ziet om in het moduleportaal te komen. Klik vervolgens alsnog op “Data management”.

Stap 1: Navigeren naar ‘Patiënt Self-Service instellingen’
U ziet nu de startpagina. Klik bovenaan, in de menubalk, op “Beheer”. Klik vervolgens, onder het kopje “Studie-instellingen” op “Patiënt Self-Service-instellingen”.

Stap 2: Lay-out-wijzigingen doorvoeren op het tabblad stijl
Klik nu op het tabblad “Stijl”. Hier kunt u allerlei lay-out-opties aanpassen. Als u hier liever geen aandacht aan besteedt, kunt u “Gebruik standaardlay-out” aanvinken. De standaardopmaak van de research manager zal op dat moment gebruikt worden. Daaronder ziet u nog een optie om een eigen logo toe te voegen, bijvoorbeeld dat van uw organisatie of afdeling.

Besteed u liever iets meer aandacht aan de lay-out van de vragenlijsten? Zorg er dan voor dat “Gebruik standaardlay-out” niet aangevinkt is. Nu kunt u de achtergrondkleur van de header, inhoud en footer wijzigen. Vervolgens kunt u van alle tekstniveaus het lettertype, de stijl ervan, de lettergrootte en de letterkleur wijzigen.

Stap 3: Opslaan en voorbeeld bekijken
Klik tenslotte op “Opslaan” om de wijzigingen door te voeren. Nu kunt u ook een voorbeeld van een vragenlijst te bekijken. Klik hiervoor op “Voorbeeld” en selecteer één van de subhoofdstukken binnen uw onderzoek.