Studie dupliceren

De research manager is dé tool voor het verzamelen en registreren van data. U kunt binnen het programma heel eenvoudig een onderzoek opzetten, patiënten aanmaken en data invoeren.

Als u binnen de module de rol van applicatiebeheerder heeft, heeft u bevoegdheid om een bestaande studie volledig te dupliceren: de algemene studie informatie, het studiesjabloon, zelfs de stratificatie-, randomisatie- en patiënt self-service-instellingen. In deze handleiding leest u hoe dit in zijn werk gaat.

Stappen:

1. Navigeer via Hoofdmenu -> Beheer -> Dupliceer een studie;

2. Selecteer de te dupliceren studie;

3. Vink de onderdelen aan die u wilt kopiëren;

4. Klik op 'Dupliceer'.

Uitgebreide stappen:
Ga naar www.onderzoekenanalyse.nl/NaamZiekenhuisStudieInitiator. Log hier in met uw Gebruikersnaam en Wachtwoord.

Let op: Maakt uw organisatie gebruik van meerdere modules binnen de research manager? Dan kan het zijn dat u eerst in het moduleportaal komt. Klik dan op 'Data management'. Afhankelijk van uw instellingen kunt u ook eerst in één van onze andere modules komen. Als u linksboven in uw scherm niet 'Data management' ziet staan, klik dan op het logo dat u wel ziet om in het moduleportaal te komen. Klik vervolgens alsnog op 'Data management'.

Stap 1: Navigeren naar ‘Studie dupliceren’
U ziet nu de startpagina. Klik bovenaan, in de menubalk, op 'Beheer'. Klik vervolgens, onder het kopje 'Nieuwe studie', op 'Start nieuwe studie'. Ziet u deze opties niet? Dan heeft u vermoedelijk niet de juiste rechten in het systeem om een nieuwe studie te kunnen starten. Neem in dat geval contact op met uw applicatiebeheerder.

Stap 2: Instellen welke delen mee moeten komen met het dupliceren.
Nu bevindt u zich op de pagina om een studie te dupliceren. Bovenaan selecteert u de studie die u wilt kopiëren. Vervolgens selecteert u de onderdelen die u over wilt nemen. De instellingen voor stratificatie, randomisatie en patiënt self service kunnen alleen gedupliceerd worden wanneer het studiesjabloon ook wordt overgenomen.

Stap 3: Studie definitief dupliceren
Tenslotte klikt u linksonder op “Dupliceer”. Als u wilt annuleren, klikt u op “Terug”.