Gebeurteniscategorieën toevoegen, wijzigen en verwijderen

De research manager heeft allerlei standaardinstellingen, waarvan enkele alleen toegankelijk zijn voor de applicatiebeheerder. Eén daarvan is het toevoegen, wijzigen en verwijderen van gebeurteniscategorieën. In deze handleiding leest u hoe u dit doet.

Stappen
1. Hoofdmenu – Beheer – Gebeurteniscategorieën
2. Voeg een categorie toe door op “Gebeurteniscategorie toevoegen” te klikken
3. Wijzig of verwijder een categorie in de rechterkolommen
4. Klik op “OK”

Uitgebreide stappen
Ga naar www.onderzoekenanalyse.nl/NaamZiekenhuisStudieInitiator. Log hier in met uw Gebruikersnaam en Wachtwoord.

Let op: Maakt uw organisatie gebruik van meerdere modules binnen de research manager? Dan kan het zijn dat u eerst in het moduleportaal komt. Klik dan op “Data management”. Afhankelijk van uw instellingen kunt u ook eerst in één van onze andere modules komen. Als u linksboven in uw scherm niet “Data Management” ziet staan, klik dan op het logo dat u wel ziet om in het moduleportaal te komen. Klik vervolgens alsnog op “Data management”.

Stap 1: Navigeren naar ‘Gebeurteniscategorieën’
Klik vervolgens, in het hoofdmenu, op “Beheer” en daarna, onder het kopje “Applicatie-instellingen”, op “Gebeurteniscategorieën”.

Stap 2: Overzicht gebeurteniscategorieën - Sorteren
Nu bevindt u zich op de pagina met gebeurteniscategorieën. Hier ziet u een tabel, met daarin de naam van de categorieën. Door op het icoon links van een categorie te klikken, zonder de muisknop los te laten, kunt u deze naar boven of onder verplaatsen. Zo verandert u de volgorde waarin de gebeurteniscategorieën worden weergegeven.

Stap 3: Gebeurteniscategorieën toevoegen
Om een nieuwe gebeurteniscategorie toe te voegen, klikt u links onderaan de tabel op “Gebeurteniscategorie toevoegen”. Nu opent een pop-up waarin u de naam van de nieuwe categorie in kunt voeren. Vervolgens klikt u op “OK” om op te slaan, of op “Annuleren” als u de categorie toch niet toe wilt voegen.

Stap 4: Gebeurteniscategorieën bewerken/verwijderen.
Aan de rechterkant van de tabel staat een kolom “Verwijderen”. Als u bij een gebeurteniscategorie op het icoon in deze kolom klikt, opent een pop-up. Om de categorie definitief te verwijderen, klikt u hierin op “OK”. Wilt u hem toch niet verwijderen, klik dan op “Annuleren”.

Links naast deze kolom staat de kolom “Wijzigen”. Als u bij een gebeurteniscategorie op het icoon in deze kolom klikt, opent een andere pop-up. Hierin kunt u de naam van de categorie wijzigen. Vervolgens klikt u op “Opslaan” om de categorie op te slaan maar de pop-up (nog) niet te sluiten, op “Opslaan en sluiten” om de categorie op te slaan en de pop-up direct te sluiten of op “Sluiten” om de pop-up te sluiten zonder op te slaan.