Wederkerende subhoofdstukken

Wanneer u een studie in de research manager heeft aangemaakt, is de volgende stap vaak het aanmaken van het sjabloon. Dit sjabloon heeft een vaste structuur, waarbinnen u allerlei opties heeft om de vragenlijsten precies zo in te richten als u dit wilt.

Eén van deze opties is het toevoegen van wederkerende subhoofdstukken. Deze zijn uitermate geschikt voor vragenlijsten die patiënten meerdere keren in moeten vullen – bijvoorbeeld als maandelijks naar de stand van zaken gevraagd wordt.

Met slechts één druk op de knop wordt dan een extra subhoofdstuk volgens het eerder vastgestelde sjabloon aangemaakt. Als u binnen de module de rol van applicatiebeheerder of datamanager heeft, kunt u dit soort wederkerende subhoofdstukken instellen. Hier leest u hoe dit in zijn werk gaat.

Stappen

1. Navigeer via Hoofdmenu -> Beheer -> Studiesjabloon;

2. Voeg een subhoofdstuk toe en vink 'dit is een wederkerend subhoofdstuk' aan;

3. Vink eventueel extra opties aan en klik op 'Opslaan';

4. Voeg paragrafen en componenten aan het wederkerende subhoofdstuk toe;

5. Ga naar het CRF (als de studie in test staat of actief is) en navigeer bij een patiënt naar het wederkerende subhoofdstuk;

6. Klik op '[titel wederkerend subhoofdstuk] toevoegen'.

Uitgebreide stappen:
Ga naar www.onderzoekenanalyse.nl/NaamZiekenhuis. Log hier in met uw Gebruikersnaam en Wachtwoord.

Let op: Maakt uw organisatie gebruik van meerdere modules binnen de research manager? Dan kan het zijn dat u eerst in het moduleportaal komt. Klik dan op 'Data management'. Afhankelijk van uw instellingen kunt u ook eerst in één van onze andere modules komen. Als u linksboven in uw scherm niet 'Data management' ziet staan, klik dan op het logo dat u wel ziet om in het moduleportaal te komen. Klik vervolgens alsnog op 'Data management'.

Stap 1
Klik in het hoofdmenu op 'Beheer' en vervolgens, onder het kopje 'Sjablooninstellingen', op 'Studiesjabloon'.

Stap 2

Nu bevindt u zich in het sjabloonoverzicht. Links ziet u het navigatieoverzicht, rechts het hoofdscherm. Lees voor meer informatie over het studiesjabloon de handleiding 'Sjabloon instellen'.

Stap 3
Klik onder een hoofdstuk op 'Subhoofdstuk toevoegen'. Vul in de pop-up die verschijnt een titel en eventueel een beschrijving toe. Vink 'Dit is een wederkerend subhoofdstuk' aan. U kunt kiezen voor een maximaal aantal keer dat dit subhoofdstuk per patiënt gebruikt mag worden. Als u dit leeg laat, is er geen maximum.

U kunt ook kiezen voor het automatisch genereren van referenties wanneer het subhoofdstuk wordt gebruikt, waarbij u kunt kiezen uit meerdere samenvoegvelden, bijvoorbeeld de datum. Als u dit niet doet, kunt u zelf per keer een titel in het CRF invoeren.

Klik tenslotte op 'Opslaan en sluiten'. Nu ziet u het subhoofdstuk in het navigatieoverzicht. U voegt er paragrafen en componenten aan toe op dezelfde manier als u dat bij een normaal subhoofdstuk zou doen.

Stap 4

Als de studie in test staat of geactiveerd is, kunt u met de rol datamanager, researchspecialist of researcher het wederkerende subhoofdstuk toevoegen in het CRF. Ga hiervoor naar het CRF en open de informatie bij een patiënt. Als u op een niet-wederkerend subhoofdstuk klikt, ziet u in het hoofdscherm de inhoud van dat subhoofdstuk verschijnen. Als u op het wederkerende subhoofdstuk klikt, gebeurt dit niet. In plaats daarvan klikt u op '[titel wederkerend subhoofdstuk] toevoegen'. U vult een titel in, tenzij u ervoor gekozen heeft deze automatisch te genereren, en klikt daarna op 'Opslaan'. Vervolgens opent het subhoofdstuk zich in het hoofdgedeelte van het scherm.

Nadat het subhoofdstuk is toegevoegd, kunt u op dezelfde manier data invoeren als u met een "normaal" subhoofdstuk zou doen.

U kunt deze actie zo vaak herhalen als u wilt (of zo vaak als het subhoofdstuk maximaal gebruikt mag worden, zoals ingesteld in het studiesjabloon).