Standaard studienummer instellen

De research manager heeft allerlei standaardinstellingen, waarvan enkele alleen toegankelijk zijn voor de applicatiebeheerder. Eén daarvan is het instellen van het standaard studienummer. In deze handleiding leest u hoe u dit doet.

Stappen
1. Hoofdmenu – Beheer – Module-instellingen
2. Vul een standaard studienummer in, eventueel m.b.v. samenvoegvelden
3. Klik op “Opslaan”

Uitgebreide stappen
Ga naar www.onderzoekenanalyse.nl/NaamZiekenhuisStudieInitiator. Log hier in met uw Gebruikersnaam en Wachtwoord.

Let op: Maakt uw organisatie gebruik van meerdere modules binnen de research manager? Dan kan het zijn dat u eerst in het moduleportaal komt. Klik dan op “Data management”. Afhankelijk van uw instellingen kunt u ook eerst in één van onze andere modules komen. Als u linksboven in uw scherm niet “Data Management” ziet staan, klik dan op het logo dat u wel ziet om in het moduleportaal te komen. Klik vervolgens alsnog op “Data management”.

Stap 1: Navigeren naar ‘Module instellingen’
Klik vervolgens, in het hoofdmenu, op “Beheer” en daarna, onder het kopje “Applicatie-instellingen”, op “Module-instellingen”.

Stap 2: Standaardstudienummer instellen
Nu bevindt u zich op de pagina waarin u het standaard studienummer in kunt stellen. Als u het veld leeg laat, zal het veld “Studienummer” bij het aanmaken van een nieuwe studie leeg zijn. Wilt u dit niet, dan vult u zelf een standaard studienummer in, eventueel met gebruik van samenvoegvelden die u in de dropdown naast het invoerveld kunt selecteren.

Voorbeeld: u vult in het veld eerst de code van uw ziekenhuis in, bijvoorbeeld “DRM”, en vervolgens bij de samenvoegvelden “Jaar”, “Maand” en “Volgnummer”. In het veld ziet u dan staan: “DRM%year%%month%%follownumber%”. Het is Juni 2016 en er zijn deze maand al drie eerdere studies aangemaakt. U zult in het veld “Studienummer” bij het aanmaken van een nieuwe studie nu dit zien staan: “DRM20160604”.

Stap 3: Opslaan of terug gaan
Tenslotte klik u op “Opslaan” om het standaard studienummer op te slaan. Als u toch geen wijzigingen aan wilt brengen, klikt u in plaats daarvan op “Terug”.