Documenttypen toevoegen, wijzigen en verwijderen

De research manager heeft allerlei standaardinstellingen, waarvan enkele alleen toegankelijk zijn voor de applicatiebeheerder. Eén daarvan is het toevoegen, wijzigen en verwijderen van documenttypen. In deze handleiding leest u hoe u dit doet.

Stappen
1. Hoofdmenu – Beheer – Documenttypen
2. Wijzig of verwijder een type in de rechterkolommen
3. Voeg een type toe door op “Documenttype toevoegen” te klikken
4. Klik op “OK”

Uitgebreide stappen
Ga naar www.onderzoekenanalyse.nl/NaamZiekenhuisStudieInitiator. Log hier in met uw Gebruikersnaam en Wachtwoord.

Let op: Maakt uw organisatie gebruik van meerdere modules binnen de research manager? Dan kan het zijn dat u eerst in het moduleportaal komt. Klik dan op “Data management”. Afhankelijk van uw instellingen kunt u ook eerst in één van onze andere modules komen. Als u linksboven in uw scherm niet “Data Management” ziet staan, klik dan op het logo dat u wel ziet om in het moduleportaal te komen. Klik vervolgens alsnog op “Data management”.

Stap 1: Navigeren naar documenttypen
Klik vervolgens, in het hoofdmenu, op “Beheer” en daarna, onder het kopje “Applicatie-instellingen”, op “Documenttypen”.

Stap 2: Documenttypen instellen
Nu bevindt u zich op de pagina met documenttypen. Hier ziet u een tabel, met daarin de naam van de typen. Door op het icoon links van een type te klikken, zonder de muisknop los te laten, kunt u dit naar boven of onder verplaatsen. Zo verandert u de volgorde waarin de documenttypen worden weergegeven.

Stap 3: Documenttype bewerken/verwijderen
Aan de rechterkant van de tabel staat een kolom “Verwijderen”. Als u bij een documenttype op het icoon in deze kolom klikt, opent een pop-up. Om het type definitief te verwijderen, klikt u hierin op “OK”. Wilt u het toch niet verwijderen, klik dan op “Annuleren”. Links naast deze kolom staat de kolom “Wijzigen”.

Als u bij een documenttype op het icoon in deze kolom klikt, opent een andere pop-up. Hierin kunt u de naam van het type wijzigen. Vervolgens klikt u op “Opslaan” om het type op te slaan maar de pop-up (nog) niet te sluiten, op “Opslaan en sluiten” om het type op te slaan en de pop-up direct te sluiten of op “Sluiten” om de pop-up te sluiten zonder op te slaan.

Stap 4: Documenttype toevoegen
Om een nieuw documenttype toe te voegen, klikt u links onderaan de tabel op “Documenttype toevoegen”. Nu opent een pop-up waarin u de naam van het nieuwe type in kunt voeren. Vervolgens klikt u op “OK” om het op te slaan, of op “Annuleren” als u het type toch niet toe wilt voegen.