Randomisatietabel genereren

Stappen

1. Hoofdmenu -> Beheer -> Randomisatie

2. Tabblad 'randomisatietabel'

3. Klik op 'genereer' of 'genereer alle'

Ga naar www.onderzoekenanalyse.nl/NaamZiekenhuisStudieInitiator. Log hier in met uw Gebruikersnaam en Wachtwoord.

Let op: Maakt uw organisatie gebruik van meerdere modules binnen de research manager? Dan kan het zijn dat u eerst in het moduleportaal komt. Klik dan op “Data management”.
Afhankelijk van uw instellingen kunt u ook eerst in één van onze andere modules komen. Als u linksboven in uw scherm niet “Data Management” ziet staan, klik dan op het logo dat u wel ziet om in het moduleportaal te komen. Klik vervolgens alsnog op “Data management”.

Stap 1: Navigeren naar 'Randomisatie'
U ziet nu de startpagina. Klik bovenaan, in de menubalk, op 'Beheer'. Klik vervolgens, onder het kopje 'Studie-instellingen' op 'Randomisatie'. Ziet u deze optie niet? Klik dan hier om te lezen hoe u randomisatie aan uw studie toe kunt voegen.

Stap 2: Overzicht randomisatie-instellingen

Nu bevindt u zich op de instellingenpagina van randomisatie. Hier ziet u alle stratificatieklassen voor deze studie. Staan er nog geen ingestelde stratificatieklassen? Dan zult u deze eerst moeten instellen. U kunt hier meer lezen over het instellen van stratificatieklassen.

U ziet per klasse de referentie, beschrijving, het aantal patiënten dat maximaal in de klasse mag komen, en de blokgrootte. Aan iedere stratificatieklasse kunt u opties toevoegen.

Reeds toegevoegde opties kunt u zien wanneer u op het pijltje links van de klasse klikt. U kunt deze informatie ook van alle klassen tegelijk tonen door op 'Alles uitvouwen' te klikken. Klik op 'Alles invouwen' om dit weer voor alle klassen te verbergen.

Stap 3: Randomisatietabel genereren
Als u alle stratificatieklassen én alle randomisatieopties volledig heeft ingevuld, gaat u op de randomisatiepagina naar het tabblad 'Randomisatietabel'. De opties die u op dit tabblad ziet, zijn afhankelijk van of u bij 'Algemene Studie-informatie' de volgende regel heeft aangevinkt: 'Deze studie maakt gebruik van randomisatie per site.'

**Als uw studie wél gebruik maakt van randomisatie per site:
Bovenaan het tabblad ziet u een dropdownmenu. Hier kunt u één van de sites selecteren die aan uw studie gekoppeld zijn. Onderaan het tabblad staan verschillende opties:

• Genereer: maak voor alléén de geselecteerde site een randomisatietabel aan;

• Genereer alle: maak voor alle sites binnen de huidige studie een randomisatietabel aan;

• Maak tabel leeg: verwijder alléén voor de geselecteerde site de randomisatietabel;

• Alle leegmaken: verwijder voor alle sites binnen de huidige studie de randomisatietabel.

**Als uw studie geen gebruik maakt van randomisatie per site:

Onderaan het tabblad kunt u twee opties aanklikken:

• Genereer: maak voor de huidige studie de randomisatietabel aan;

• Maak tabel leeg: verwijder voor de huidige studie de randomisatietabel.